Krav Maga Levels & Gradaties

Ook hierin onderscheidt DISD zich van de rest.
Onze verdeling van niveaus is zodanig, dat studenten eerder en sneller de technieken en tactieken van Krav Maga aanleren en vaker herhalen.
Immers, in herhaling ligt de kracht.

BASIC LEVEL 1, 2
INTERMEDIATE LEVEL 1, 2, 3
ADVANCED LEVEL 1, 2, 3, 4, 5
EXPERT LEVEL 1, 2, 3, 4, 5

Met de moderne verdeling en vernieuwde methodiek zullen de studenten in de BASIC LEVEL een breder basis ontwikkelen. Deze basis bestaat niet alleen uit zelfverdedigingstechnieken die relatief gezien eerder worden aangeboden, maar ook uit Fighting Tactics en verdediging van derden.

Nadat de basis is gevormd (Basic Level 1 en 2) komen de studenten in de Intermediate Level. De lijn van de Basic Level wordt doorgetrokken en zodoende wordt de basis sterker. De principes van Krav Maga die in de Basic Level zijn aangeleerd, worden in de Intermediate Level toegepast onder stress. De studenten worden op deze manier meer getest of zij de principes kunnen toepassen in stressende situaties.
Na Intermediate Level 3, komen de studenten in de Advanced Level.

Net als in de Intermediate Level worden in de Advanced Levels technieken met wapens eerder aangeboden. Dreigingen met pistool, mes en geweer komen helaas vaker voor dan we misschien denken. Vandaar dat DISD de oplossingen hiertoe eerder aanbiedt. Niet alleen zelfverdediging, maar ook weer meer Fighting Tactics en verdediging van derden zodat de studenten ook in deze onderdelen nog sterker worden.

Het laatste niveau is de Expert Level.
In de Expert Level uiteraard nog meer technieken op alle drie de onderdelen, maar deze worden onder zeer hoge stress tot in de kleinste details juist uitgevoerd.