Het vernieuwde curriculum

Zoals eerder gezegd vinden wij dat Krav Maga het beste systeem is om jezelf mee te verdedigen, maar onderscheidt Dutch Institute for Self Defense zich door het systeem beter aan te bieden.
Relatief gezien leren wij onze studenten in kortere tijd een breder basis aan.

Onze basis uit de volgende onderdelen;

  1. Fighting Tactics. Combinaties van stoten en trappen, schijnbewegingen, tactische verplaatsingen, vastpakken en uit balans brengen zijn tactieken die we onze studenten aanleren. Onze studenten zijn niet alleen beter in staande gevechten, maar ook in grondgevechten.
  2. Zelfverdediging. Veel technieken bieden we relatief eerder aan. Hiermee sluit ons curriculum aan op de realiteit in ons land en niet die van het buitenland.
  3. Verdediging van derden. Verdedig je partner, je kind of een slachtoffer van zinloos geweld op de juiste manier. In onze basis oefenen we hoe je iemand anders bevrijd van een verwurging, stoten of trappen en hoe je hem of haar meeneemt naar een veilige plaats.
  4. Controle en takedowns. Soms kan je niet zomaar wegrennen en moet je de agressor onder controle houden. Dat kan staand, maar ook nadat je de agressor naar de grond hebt gebracht. Ook dan weet je al als student in de Basis Level hoe je dit moet doen.