Wat is Krav Maga?


Krav Maga is een zelfverdedigingssysteem voor iedereen; voor mannen, vrouwen, senioren en kinderen. Dit komt doordat het eenvoudig aan te leren is. Krav Maga is gebaseerd op natuurlijke reacties en jarenlange praktijkervaring. De technieken die je gebruikt zijn kort en snel. Ze vereisen niet per se veel kracht of ingewikkelde bewegingen. Krav Maga gaat om effectiviteit en niet om sierlijkheid. Dit maakt Krav Maga anders. Hierdoor is het voor iedereen eenvoudig om al snel mee te komen.

Krav Maga technieken


Zoals gezegd zijn de technieken gebaseerd op natuurlijke reflexen. Krav Maga kent geen regels, behalve de regels van de wet die in acht genomen dienen te worden. Bij Krav Maga gaat het om een confrontatie vermijden, los komen, jezelf (en anderen) in veiligheid brengen en juist reageren bij een gevaarlijke situatie. Hierbij maakt het niet uit hoe je dit doet. Met Krav Maga leer je technieken waardoor je snel en doeltreffend kan handelen. Alle technieken van deze vorm van zelfverdedigingĀ zijn in de praktijk getest. Hierdoor kunnen de technieken daadwerkelijk worden toegepast.

Tijdens Krav Maga trainingen leer je verschillende technieken waarbij wordt uitgegaan van realistische situaties. Een voorbeeld van een Krav Maga techniek die je aanleert is jezelf verdedigen tegen een mesaanval. Je leert technieken om los te komen wanneer iemand je wurgt of omklemt. Je leert hoe je je eigen valt breekt, maar ook hoe je stoten ontwijkt en conflicten kunt vermijden. Je leert dus veel fysieke technieken, maar daarnaast leer je ook je eigen mentale beheersing. Krav Maga trainingen zijn zeer uitgebreid, maar komen altijd neer op het verdedigen van jezelf (en anderen) in iedere situatie.