Krav Maga voor kinderen


Krav Maga is de meest realistische zelfverdedigingssysteem ter wereld. Dit komt doordat de focus bij deze manier van zelfverdediging op de praktijk ligt, op realistische situaties. Hierdoor is het toepasbaar voor iedereen, ook voor kinderen. Krav Maga voor kinderen heeft een aantal duidelijke voordelen, zoals meer zelfvertrouwen en eigenwaarde. Daarnaast ligt de focus van Krav Maga leren omgaan met lastige situaties. Krav Maga helpt kinderen spelenderwijs hoe zij zichzelf kunnen verdedigen, zowel fysiek als verbaal. Wil jij weten of Krav Maga jouw kind kan helpen meer weerbaarder te worden? Wij geven ook Krav Maga trainingen voor kinderen. Neem contact met ons op en wij je leggen graag de mogelijkheden uit.

Krav Maga training voor iedere leeftijd van je kind


Krav Maga is een unieke vorm van zelfverdediging. De training gericht op kinderen is aangepast op de beleveniswereld van de kinderen. Maar ook op kracht en lichaamsbouw. Het soort training is daarnaast ook aangepast op leeftijd. De jongste kinderen, denk aan 5 jaar tot en met 7 jaar, leren voornamelijk de basis van verdedigingstechnieken, zoals stoten en trappen. Daarnaast ligt de focus op bewustwording en op een speelse manier alert worden van je omgeving. De gevaren voor jonge kinderen zijn niet altijd fysiek, maar komen juist vanuit de omgeving. Denk hierbij aan verkeer, vreemden aan de deur en je ouders kwijt in een drukke straat. Naast op een speelse manier bewuster worden van de omgeving worden de kinderen ook gestimuleerd in hun spierontwikkeling en motoriek.

Bij de oudere kinderen tot ongeveer 13 jaar worden er minder spelletjes gebruikt. De trainingen worden realistischer en uitgebreider. Tijdens de trainingen wordt er dieper naar de technieken gekeken. Je hebt verschillende verdedigingstechnieken voor zowel staand als op de grond. Kinderen leren zichzelf te verdedigen ook wanneer er meerdere aanvallers zijn. De oudere kinderen starten met sparren en leren hierbij verdedigingen tegen de meest voorkomende trappen en stoten.

Vanaf 13 jaar krijgen kinderen dezelfde soort technieken te leren als volwassenen. Natuurlijk wordt hierbij nog steeds de leeftijden van de kinderen in acht genomen. Tijdens de Krav Maga trainingen leren kinderen te functioneren onder stress en bedreigingen, maar ook om confrontatie te mijden indien mogelijk. Tijdens de trainingen worden de kinderen uitgedaagd om hun grenzen op te zoeken, waardoor ze beter en sterker worden.

De voordelen van Krav Maga voor kinderen


Krav Maga trainingen voor kinderen werken met drie basisregels: discipline, respect en sociale vaardigheden. Door op spelenderwijs deze drie regels duidelijk te maken, leren kinderen hun agressie beter te beheersen. Verder leren zij conflicten verbaal op te lossen en respect te hebben voor de medemens. Het zijn belangrijke lessen om te leren in het leven. Krav Maga instructeurs helpen kinderen hierbij. De voordelen van Krav Maga voor kinderen is dus het leren van deze drie basisregels. Verder zijn de overige voordelen meer zelfvertrouwen krijgen, motorieke en fysieke ontwikkeling en meer weerbaar. Ben jij al overtuigd van de voordelen van Krav Maga? Onze instructeurs geven Krav Maga trainingen op meerdere locaties verdeeld over de Randstad. Neem contact met ons op voor meer informatie!